ads

LeEco LEX720 dengan Dua Kamera di Belakang DigarapTelefon pintar Leeco LEX720 telah terkeluar bocorannya di internet. Telefon bimbit ini dipastikan mengusung dua buah kamera pada sisi belakangnya. Hal ini diperkuatkan dengan masa turunnya bahagian bocoran foto Leeco LEX720 di dunia maya. Sampai maklumat ini diturunkan, belum ada kepastian mengenai kapan Leeco LEX720 akan dilancarkan ke pasaran.

Leeco LEX720 mengusung skrin sentuh berukuran cukup besar, yakni 5.5 inci dengan resolusi full HD 1920 x 1080 piksel yang menggunakan teknologi panel IPS (In-Plane Switching) yang menawarkan kepadatan hingga lebih dari 401 piksel per inci. Leeco LEX720 menggunakan sistem operasi Android 6.0.1 Marshmallow dengan antara muka Le UI.

Tak hanya itu, di sisi kamera Leeco LEX720 manjadi sektor yang menonjol dengan dua kamera belakang berkekuatan 12 megapiksel dengan sensor BSI yang kemungkinan disokong oleh ciri OIS (Optical Image Stabilization) dan dilengkapi oleh ciri-ciri LED flash, serta phase-detection autofokus.

Kamera depan Leeco LEX720 ini berkekuatan 8 megapiksel dengan sensor BSI untuk keperluan foto selfie dan video chat. Belum ada maklumat mengenai berapa kapasiti bateri yang diusung oleh telefon pintar canggih ini, seperti yang dipetik dari GSM Arena (17/07/2016).

Prestasi yang ditawarkan oleh Leeco LEX720 cukup gahar di kelasnya dengan ditenagai oleh chipset Qualcomm Snapdragon 821 yang mengusung pemproses quad-core Kyro 64-bit yang terdiri dari dual-core dengan kelajuan 2,2GHz dan dual-core 1,8GHz, serta disokong oleh RAM 4GB, serta disokong pemproses grafik dari Adreno 530 yang powerful.


Telefon bimbit canggih Leeco LEX720 kini hadir dengan variasi memori dalaman berkapasiti 128GB, tanpa kehadiran slot microSD untuk pengembangan memori luaran. Telefon pintar ini diperkuatkan sokongan sambungan 4G LTE, Bluetooth, port USB Type-C, 3G HSPA, WiFi, GPS, dan NFC (Near Field Communications), serta sensor cap jari Sense ID.

No comments

Powered by Blogger.