ads

"Kau ni Tak Beragak Lah Nabil Elly Mazlin Tu Baru Je Cerai Kau Dah Nak Try Ayat Dia Jangan Sampai Rakyat Malaysia Cakap Kau Ni..", Lihat Apa Yang Nabil Buat Dekat Elly Malzlin Sampai Satu Malaysia Kecam Dia

Lawak 'biadap' Nabil Ahmad Dikecam Netizen

“Macam ni punya cantik pun berpisah jua,” kata pengacara dan pelawak, Nabil Ahmad yang ditujukan Elly Mazlein selepas persembahannya pada program realiti Gegar Vaganza, malam tadi.

Mungkin ianya ‘bahan’ lawak Nabil pada malam konsert kedua program tersebut namun ia mendapat kecaman hebat netizen yang menganggap kenyataan itu sebagai biadap.
Netizen menganggap Nabil tidak mempunyai adap dalam pengacaraan dan tidak dapat membezakan lawak jenaka serta kehidupan peribadi seseorang.
“Nabil ni memang takda adab mengacara? There’s fine line between making a joke and probing into someone’s privacy,” tulis Azril Izuan dalam Twitter.
Lawak 'biadap' Nabil Ahmad Dikecam Netizen
Ada juga yang melabelkan Nabil sebagai biadap dan tidak sensitif dengan keadaan semasa.
“Bukan semua perkara boleh dibuat lawak,” tulis Ismail Husairi.
Lawak 'biadap' Nabil Ahmad Dikecam Netizen
Bagaimanapun, Elly kelihatan bijak mengawal suasana dan tidak melatah dengan lawak Nabil yang dianggap biadap dan tidak sensitif dengan keadaan sehinggkan isu peribadi seseorang dijadikan bahan jenaka.
Umum mengetahui, Elly sedang mendapatkan semangat baru selepas baru sahaja bercerai dengan bekas suaminya iaitu pengarah drama, Azmi Hatta dan beberapa isu lain berhubung perkahwinan mereka.
Pada konsert berkenaan, Elly menyampaikan lagu Berpisah Jua nyanyian asal Ziana Zain itu berjaya memukau dan menyentuh hati penonton.
Lirik lagu tersebut seolah-olah ‘kena’ dengan kisah hidup Elly namun dia nampak tabah dan kekal fokus dalam pertandingan itu.
Jika sebelum ini,  Nabil pernah dikecam kerana mempersendakan Caliph Buskers dan pada konsert Gegar Vaganza 2 pula,n ditegur secara live oleh juri jemputan, Datuk M. Nasir yang mungkin bengang selepas membuat lawak menggunakan isterinya, Marlia Musa.
Nampaknya, insiden yang lalu tidak memberikan ‘keinsafan’ kepada pengacara dan pelawak ini untuk lebih sensitif dalam berjenaka.- MYNEWSHUB.CC

No comments

Powered by Blogger.