ads

GILE BEB!!!!! GEMPAK GILE KEK Ambil Masa Lama Dengan Kos Puluhan Ribu? Ini Sebab Kek Kahwin Amyra Curi Perhatian Netizen

kekdp

Semalam kami kongsikan sekitar majlis perkahwinan Amyra Rosli dan Amar Baharin yang berkonsepkan ala ala ‘Cinderella’. Memang meriah gila. ‘Grand’ Habis! Yang penting kedua pasangan nampak sangat cantik dan sepadan.

Hari ini kami nak kongsikan pula kek perkahwinan mereka yang memang mendapat perhatian peminat. Menjadi bualan sehingga hari ini. Siapa agaknya yang membuat kek itu? Betul ke ratusan ribu?

Kek di majlis akad nikah

kek1
kek2
kek1
kek2
Amacam? Mengancam tak? Ini baru kek untuk majlis akad nikah tau. Tak tau la berapa kos semua ini. Dengan batu swarovski dan sugar lace rama-rama yang tersangat cantik.

Betul ke puluhan ribu?

kek3
kek3
Inilah pembuat kek yang sangat ‘awesome’ . Kak Anne Idris atau lebih dikenali sebagai mymumsbakery di Ig nya. Sebenarnya Kak Anne ni sudah dikenali ramai dalam dunia pembuatan kek. Sebelum ni sudah banyak kek dibuatnya untuk artis. Dan kesemuanya adalah sangat ‘awesome’. Boleh ushar sendiri kat IG Kak Anne ni.
Hmmmm…terkejut saya bila org tag kat saya pasal harga kek ni…harga kek kahwin @aamyrarosli @amarbaharin terlalu peribadi utk di dedah kan….
Kena faham..sebulan lebih tu ialah persiapan menyiapkan beribu sugar lace (antara 4 ke 6 jam utk di keringkan…baker mesti tau ..)..rama2 dan juga sesi menampal batu swarovski satu persatu pelbagai saiz dan warna…MAJLIS HARI JUMAAT 11/11/16 ….SAYA BUAT KEK TU 10/11/16 ..PADA WAKTU PAGI….AGAK2 LAAAA SEBULAN LEBIH BUAT KEK NI…PERSIAPAN YA….
Nak tau senang tak senang p beli batu swarovski p tampal kat mana2…cer tampal 100 biji…ini saya mengguna kan …adoiii tak terkira byk nya…

Kek di majlis resepsi

kek4

Istana yang boleh dimakan katanya. Hmmm memang cantik sangat. Nak makan pun sayang.
detailsgt
Teliti betul hasil kerja mereka ni. Betul betul boleh diberi pujian. Tak heran apabila dikatakan kek ini memakan masa seminggu untuk disiapkan. Dan menggunakan tenaga pekerja yang ramai.
kek5

Ambil masa seminggu dengan ‘crew’ yang ramai

sebahgian
Sebahagian team #madaboutcake untuk majlis resepsi #amyramar
Terima kasih semua. ?? kalau lah anda boleh tengok macam mana perjalanan kami dalam menyiapkan Kek ni termasuk transport ke hotel. Nerve breaking . Alhamdulillah semuanya lancar.
mad
mad
Cantik kan? Aduh. Meleleh air mata tengok tau! Kalau korang nak tengok lagi gambar dan video sebalik pembuatan kek ini, bolehlah follow madaboutcake_official.

SUMBER: OHBULAN

No comments

Powered by Blogger.